Η «Δεύτερη Ζωή» του Γιάννη Κανίογλου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η έκθεση του συνάδελφου και φίλου Γιάννη Κανίογλου  στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας από τις 7 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2010. Ο καλλιτέχνης, που ζωγραφίζει σε ιδιαίτερες επιφάνειες όπως πέτρες, κορμοί, νεροκολοκύθες, ασκεί «ατύπως» χρέη δασκάλου ζωγραφικής στους μαθητές της Νέας Περάμου. Ωστόσο για πρώτη φορά αποφάσισε να εκθέσει στο κοινό τα έργα του. Η έκθεση του Γιάννη Κανίογλου είχε αναδρομικό χαρακτήρα και παράλληλα παρουσίασε τη νέα σειρά των έργων του.
Ο τίτλος της έκθεσης «Δεύτερη Ζωή» επιλέχθηκε προκειμένου να αποδειχθεί πως κάποια υλικά της φύσης αντί να απαξιώνονται και να πετιούνται, μπορούν άνετα να διανύσουν μια δεύτερη ζωή γεμάτη χρώματα και να γίνουν χρηστικά. Ο καλλιτέχνης προσκάλεσε  εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να επισκεφτούν το χώρο ώστε να συζητήσουν μαζί του για τα έργα του. Η τέχνη δεν είναι μόνο μέθοδος τέρψης, αλλά είναι και η αναγνώριση μιας δεύτερης ευκαιρίας σε διάφορα παλιά υλικά. Εξάλλου, υπάρχουν καλλιτέχνες που προμηθεύονται τα δικά τους υλικά κυριολεκτικά από τα σκουπίδια και τα μετατρέπουν σε έργα τέχνης.

Ο Γιάννης Κανίογλου αντλεί την έμπνευσή του από τη φύση και τα υλικά της, πάνω στα οποία φροντίζει να προσθέτει τη δική του πινελιά.