Μαγιακόφσκι… Μαγιακόφσκι

Μαγιακόφσκι… Μαγιακόφσκι   -   Ποιητικό καμπαρέ


Οι “Ανήσυχοι Θεατρίνοι” παρουσιάζουν την Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 9 μμ, στο  κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ Κοδρικτώνος 21 (Πατησιων 101 – Μετρό Βικτώρια) , σε συνεργασία με την Κίνηση κατοίκων της 6ης Δημοτικης Κοινότητας  την παράσταση “Μαγιακόφσκι… Μαγιακόφσκι”. Ένα ποιητικό και μουσικό ταξίδι μέσα από τα ερωτικά γράμματα του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι προς την αγαπημένη του Λίλιαν Μπρικ. Η ερωτική του αλληλογραφία αρχίζει το 1918, με τα πρώτα του ταξίδια, και σκιαγραφεί τον μεγάλο του έρωτα μέχρι το θάνατό του το 1930.
Το έργο έχει τη μορφή “ποιητικού καμπαρέ”: τα γράμματα του ποιητή πλαισιώνονται από τα σημαντικότερα ποιήματά του, από χορούς που παραπέμπουν στις χώρες που επισκέφτηκε (Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Μεξικό, Αμερική) και από τραγούδια και μουσικές που γράφτηκαν ειδικά για την παράσταση. Παράλληλα, προβάλλεται ένα βίντεο που ζωντανεύει τη δράση του Μαγιακόφσκι και τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις του.
Με την παράσταση αυτή αναδεικνύονται τα γεγονότα που σημάδεψαν τις αρχές του 20ού αιώνα, η ποιητική και καλλιτεχνική αναγέννηση που συντελέστηκε μέσα από τα έργα των φουτουριστών και των σουρεαλιστών τη δεκαετία του ’20, καθώς και η συμμετοχή του ποιητή στους πολιτικούς και πνευματικούς αγώνες της εποχής.
Οι επιστολές έχουν μεταφραστεί από την Αθηνά Κεφαλά (από τα γαλλικά), ενώ τα ποιήματα είναι σε μετάφραση Γιάννη Ρίτσου και Νίκου Παπανδρέου.
Σκηνοθεσία, διασκευή, χορογραφίες: Αθηνά Κεφαλά
Παίζουν οι ηθοποιοί: Τατιάνα Άρκου, Μαρία Μαυροματάκη, Χάρης Φλέουρας
Σύνθεση και κιθάρα: Καρλ Κοτζαμάνης
Φλάουτο: Γιούλα Ντούσικου
Επεξεργασία κινηματογραφικού υλικού: Καλομοίρα Τσιμάρα