ΨΗΦΙΣΜΑ που κατέθεσε η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στο ΔΣ της 19ης Νοέμβρη 2013




ΨΗΦΙΣΜΑ που κατέθεσε η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
στο ΔΣ της 19ης Νοέμβρη 2013
Χίλιοι (1000) άνθρωποι κάθε χρόνο καταγράφονται να πεθαίνουν στα ευρωπαϊκά σύνορα. Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων των ευρωπαϊκών αντιμεταναστευτικών πολιτικών είναι πολύ μεγαλύτερος. Είναι γνωστοί οι ομαδικοί τάφοι μεταναστών που ανοίγουν εκσκαφείς στον Έβρο για όσους ξεβράζει το ποτάμι ή ανατινάζουν τα ναρκοπέδια. 
H Δύση συστηματικά καταστρέφει  τις χώρες τους στρατιωτικά ή οικονομικά και τους απαγορεύει να έρθουν σε αυτή για να ζήσουν άλλη ζωή εκτός από αυτή του σκλάβου εργάτη.
Σε όσους καταφέρουν να φτάσουν στην Ευρώπη και την Ελλάδα, δεν δίνεται ευκαιρία ομαλής ισότιμης ένταξης, αντίθετα μέσω του «Ξένιου Δία» φυλακίζονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης  και υφίστανται έτσι την πιο απεχθή μορφή αυθαίρετης και ρατσιστικής καταπίεσης. Τέτοιοι χώροι φυλάκισης και βασανισμών λειτουργούν πολλοί στην Ελλάδα, με τους έξι μεγαλύτερους (Δράμα, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Κόρινθος, Αμυγδαλέζα) να κρατούν περίπου 6000 ενήλικες κι ανήλικες ψυχές. Υπάρχουν σχέδια για αύξησή τους, ενώ η Migreurop το 2011 κατέγραφε ήδη 52 “κέντρα κράτησης”. Κάποιοι ανταγωνίζονται το ρεκόρ του Χίτλερ στην προπολεμική Γερμανία.
Άνθρωποι από εμπόλεμες περιοχές και δικτατορίες που θέλουν να αιτηθούν πολιτικό άσυλο φυλακίζονται για 18 μήνες, χειρότερα κι από ζώα. Χωρίς πόσιμο νερό, με τροφή άθλια, φορές-φορές και καμία, με μία τουαλέτα για 50 ή 100, χωρίς φάρμακα, με προαυλισμό 10-20 λεπτά τη μέρα, με τα προσωπικά τους αντικείμενα να έχουν κλαπεί από τις “Αρχές” και καμία επαφή με τον έξω κόσμο, με συχνά βασανιστήρια και ξυλοδαρμούς απ’τους “φρουρούς” και κατάληξη τα νοσοκομεία . “Στον γιατρό πάει όχι όποιος πονάει, αλλά όποιος πεθαίνει”, σύμφωνα με αξιωματικό της Κομοτηνής, ενώ τα νοσοκομεία δεν εγχειρίζουν αν δεν προκαταβληθούν τα έξοδα. 
Τα ελληνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε μια χώρα που έχει γνωρίσει τα ξερονήσια για πολιτικούς κρατούμενους, δείχνουν τις διαθέσεις της Πολιτείας απέναντι σε όλα τα θύματά της -και τους έλληνες. Σίγουρα οι κυβερνώντες θα ήθελαν να συνηθίσουν την κοινή γνώμη σε τέτοιες φασιστικές τακτικές, θα ήθελαν να έχουν λυμένα τα χέρια, ώστε να βάλουν όλους τους “αντιρρησίες” σε κάποια στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο αυταρχισμός πάει χέρι-χέρι με τα Μνημόνια.
Ζητάμε το κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και βασανισμού στην Ελλάδα, την παροχή ασύλου στους πρόσφυγες, και την ακύρωση της ρατσιστικής εξίσωσης “μετανάστης=παράνομος”. Αλλιώς εμείς θα’ μαστε οι επόμενοι.