Παρουσίαση του ποιητικού έργου του Λευτέρη Πούλιου, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων του ΟΤΕ, Γ ' Σεπτεμβρίου 110, Πλ. Βικτωρίας.
Οι «Βικτωριανοί», μετά την πρώτη τους εμφάνιση με την θεατρική παράσταση «Θόρυβοι», εξακολουθούν ν' αγωνίζονται για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης και συνεχίζουν τις εκδηλώσεις τους στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, αυτή τη φορά, με την παρουσίαση του ποιητικού έργου του Λευτέρη Πούλιου, γείτονα και φίλου.
Θα μιλήσει για τον ποιητή ο Γιώργος Μαρκόπουλος, από τους ιδρυτές των Βικτωριανών και θα διαβάσουν ποιήματα οι ηθοποιοί Φώτης Αρμένης, Μαρία Κανελλοπούλου, Αθηνά Κεφαλά, Νίκος Ορφανός. Επίλογο θα κάνει ο Στέλιος Ελληνιάδης. Από τους Βικτωριανούς θα μιλήσει η Αθηνά Καραφίνα και ένα σύντομο βιογραφικό του ποιητή θα παρουσιάσει η Χριστίνα Διβάνη.
Ο Λευτέρης Πούλιος θα διαβάσει αγαπημένα του ποιήματα.
Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 20:30 στην αίθουσα που μας παραχώρησαν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ.
Ο Λευτέρης Πούλιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Εμφανίσθηκε στα γράμματα το 1969 και μέχρι σήμερα έχει εκδώσει 15 ποιητικές συλλογές. Το 2009 του απενεμήθη το «Κρατικό Βραβείο Ποίησης» για τη συλλογή του «Η κρυφή συλλογή».Με το έργο του έχουν ασχοληθεί οι εγκυρότεροι έλληνες και ξένοι κριτικοί. Ο Λευτέρης Πούλιος θεωρείται μια από τις κορυφαίες φωνές της μεταπολεμικής μας ποίησης.
Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων του ΟΤΕ, Γ ' Σεπτεμβρίου 110, Πλ. Βικτωρίας.