Θεατρική Πρόταση: "Μονόλογοι Γυναικών" στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ένδεκα μέρες αφιερωμένες στο απαιτητικό είδος του θεατρικού μονολόγου, με ένδεκα παραστάσεις ερμηνευμένες από ισάριθμες πρωταγωνίστριες της ελληνικής σκηνής, συγκροτούν τον κύκλο "Κραυγές γυναικών", που ξεκινά την Παρασκευή 25.9 στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη" και ολοκληρώνεται στις 5.10.
Πρόκειται για παραστάσεις που έχουν ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία, κάποιες μάλιστα για περισσότερες από μία σεζόν.
Η αρχή θα γίνει με την Υρώ Μανέ, που ερμηνεύει τονΣυμβολαιογράφο του Νίκου Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου. Θα ακολουθήσει η Εύα Κεχαγιά, ερμηνεύοντας το Μorendo, έναν μονόλογο για την Μαρία Κάλλας, της Όλγας Λασκαράτου, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου, ενώ η εβδομάδα θα τελειώσει με την Κατερίνα Διδασκάλου και την Πόρνη από πάνω του Αντώνη Τσιπιανίτη, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη.
Στις 28.9 οι παραστάσεις συνεχίζονται με την Καίτη Παπανίκα στο Συγγνώμη, μαμά, του Γιώργου Βασιλειάδη, την Ελένη Ερήμου στην Ωδή στον Αλέξανδρο Παναγούλη, από τον Δήμο Αβδελιώδη (29.9), την Άννα Βαγενά και την επιτυχία της Αγγέλα Παπάζογλου (30.9), την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου που παρουσιάζει το Επάγγελμα πόρνη της Λιλής Ζωγράφου, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι (1.10). Ακολουθεί η Γιασεμί Κηλαηδόνη με το Μαράν Αθά του Θωμά Ψύρρα, από τον Δ. Αβδελιώδη (2.10), η Μάνια Παπαδημητρίου και το Monologue, της Σιμόν ντε Μποβουάρ, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κεφαλά (3.10), ενώ την Κυριακή η Γιώτα Φέστα ερμηνεύει τον μονόλογο του Άκη Δήμου Η αναγνώριση.
Ο κύκλος "Κραυγές γυναικών" θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 5.10, με τη διάσημη σοπράνο Τζένη Δριβάλα να ερμηνεύει το κείμενο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου Η φωνή της πεταλούδας, με αφορμή τον ρόλο της μαργαρίτας στον Φάουστ του Γκουνώ, σε σκηνοθεσία Χρυσάνθης
πηγή: Αυγή