Με τη θεματική "Γαλλική Κοινωνία- Νεολαία και Περιθώριο" και την προβολή της ταινίας "Ανάμεσα στους τοίχους" του Λοράν Καντέ, συνεχίζεται ο Κινηματογραφικός Νοέμβριος στο Π.Κ.


Η Κινηματογραφική Λέσχη Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής, στα πλαίσια της ενότητας προβολών «Γαλλική κοινωνία- Νεολαία και Περιθώριο» και στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά του Παρισιού, παρουσιάζει την Παρασκευή 27/11 στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο την ταινία:

Ανάμεσα στους τοίχους ” (Entre Les Murs) Γαλλία – 2008 | Έγχρ. | Διάρκεια: 128'| Σινεφίλ. Σκηνοθεσία: Λοράν Καντέ. Με τους: Φρανσουά Μπεγκοντό, Βενσάν Καϊρ, Εσμεραλντά Κερτανί, Καρλ Νανόρ

Υπόθεση: Ο Francois Begaudeau είναι ένας νεαρός καθηγητής τοποθετημένος σε πολυεθνικό σχολείο του Παρισιού. Η εργατικότητα και οι καλές προθέσεις τον κάνουν να ξεχωρίζει σ' αυτό το ηλεκτρισμένο σχολικό περιβάλλον. Παρά την επιμονή του, η καθημερινότητα αναδεικνύει σε πρωταγωνιστική θέση τις πολιτισμικές διαφορές, το ρατσισμό, τις προκαταλήψεις και τις αναπότρεπτες συγκρούσεις. Η υπόθεση της ταινίας επικεντρώνεται ως επί το πλείστον στους μαθητές, που είναι οι πραγματικοί του μαθητές και κατάγονται από διαφορετικά σημεία του κόσμου, σε μία όντως πολυπολιτισμική τάξη. 

Το Γαλλικό σινεμά αποδεικνύει και πάλι πως παρά τις αναζητήσεις και τα σκαμπανεβάσματα, διαθέτει ζώσα ενέργεια. Η κοινωνική ταινία του Καντέ μιλά για το σήμερα των νέων ανθρώπων, γεννημένων σ' έναν πολυπολιτισμικό κόσμο όντας κληρονόμοι παρελθοντικών αγκυλώσεων. Το «Entre Les Murs» απορρίπτει τους μελοδραματισμούς, την εξωραϊστική λογική. Πρόκειται για κάτι νέο, ειλικρινές και στιβαρό, μία μοναδική εμπειρία, αυτοαναφορική και βιωματική ως ένα βαθμό αλλά συνάμα κι ένα από οθόνης κάλεσμα για επιστροφή στα θρανία. Η ταινία είναι ένα καθηλωτικό μάθημα, μία σχολική κλήση για επανεξέταση των ενήλικων στάσεων αναφορικά με τον κόσμο και τους γύρω μας. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους εμάς που ξεχνάμε ευκολότερα απ' όσο μαθαίνουμε.


Διάκριση: Χρυσός Φοίνικας στο 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών 


Την ταινία θα προλογίσει το μέλος της Κιν/φικής Λέσχης του Π.Κ., Επαμεινώνδας Μπικάκης


(Η χορηγία της ταινίας είναι ευγενική παροχή της AmaFilms )


Η Υπεύθυνη της Κινηματογραφικής Λέσχης: Στάικου Σέβη.