Καταγγελία Πολιτιστικής Δημιουργίας







Καταγγελία

Στις 19/3/2016 έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής, η 34η ΓΑΣ.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της εκπροσώπου της παράταξής μας, Στάικου Σέβης, εκτοξεύθηκαν αήθεις  χαρακτηρισμοί και ύβρεις από τα «θεωρεία» της ΔΑΚΕ και έπειτα αφού η ίδια κατέβηκε από το βήμα,  εκπρόσωπός τους κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της συνεχίζοντας τους προπηλακισμούς.
Χρειάστηκε η παρέμβαση του προεδρείου της ΓΑΣ, αλλά και άλλων συναδέλφων/ισσών που βρίσκονταν στον χώρο, προκειμένου να απομονωθούν και τους ευχαριστούμε για την στήριξη.
Κατέστη προφανές ότι κάποιες/οι ενοχλούνται από τις παρεμβάσεις και τις καταγγελίες μας για την διοίκηση που ασκούν στα σωματεία, καθώς και από τη συνολική μας στάση στον συνδικαλιστικό χώρο, με την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι συνάδελφισσες/οι όλο να μεγαλώνει.
Κατέστη, επίσης, προφανές ότι αδυνατούν να παρέμβουν στον διάλογο με πολιτικά επιχειρήματα.
Τους συνιστούμε ψυχραιμία, γιατί έχουμε ακόμα πολύ δρόμο.
Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων να καταγγέλλει όπου βρεθεί και όπου σταθεί τέτοιες τραμπούκικες, σεξιστικές και θρασύδειλες συμπεριφορές. Να υπερασπίζεται πάντα το δικαίωμα του καθενός να λέει την γνώμη του, να βάζει μπροστά τον πολιτικό λόγο και την πειθώ των προτάσεων,  να βοηθά να στέκεται όρθιος ο διπλανός του χωρίς φόβο ανάμεσα σε διαφορετικούς ανθρώπους και απόψεις χωρίς να κινδυνεύει από τον κάθε λογής φανατισμό.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει ούτε στο Πολιτιστικό Κέντρο ούτε πουθενά. Δε σας φοβόμαστε.