Έκθεση γλυπτικής του συνάδελφου Κώστα Τσιρώνη


Έκθεση γλυπτικής του συνάδελφου Κώστα Τσιρώνη με τίλτο ''Ο ελάχιστος εαυτός''.

Ο ελάχιστος εαυτός
Ο καλλιτέχνης επεξεργάζεται το αιώνιο θέμα του θανάτου. Η τέχνη του επιχειρεί να μεταμορφώσει το θάνατο από απωθημένη απαγορευμένη λέξη σε έννοια συνυφασμένη με τη ζωή.
Τα υλικά που χρησιμοποιεί έχουν τη δική τους σημασιολογία. Ορισμένα έργα είναι φτιαγμένα από κερί, στοιχείο μεταφυσικό για την κουλτούρα του ανθρώπου και κυρίως για την Ελληνική κοινωνία ενώ άλλα, ντυμένα με κεντήματα, παραπέμπουν άμεσα στη σχέση θρησκείας και θανάτου. Κατά τον Τσιρώνη η θεματολογία του σοκάρει και ταυτόχρονα έλκει τον ανυποψίαστο θεατή γιατί θίγει τις προκαταλήψεις και τα ταμπού που τον διακατέχουν. Ένα μωρό μέσα σε ένα χαρτόκουτο κοιτάζει παρακλητικά αλλά και με φόβο αυτό που δεν γνωρίζει...Το μυρμήγκι στην ανάγκη γίνεται τέρας...

Ο Κώστας Τσιρώνης σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο του Δ. Κοκκινίδη. Έχει συνεργαστεί με αρκετές εφημερίδες κάνοντας δημοσιεύσεις. Έχει παρουσιάσει μία ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Τίτλος: Ο ελάχιστος εαυτός
Καλλιτέχνης: Κώστας Τσιρώνης
Κατηγορία: Γλυπτική
Χώρος: Fizz gallery
Διεύθυνση: Βαλαωρίτου 9Γ
Περιοχή: Κολωνάκι (Αθήνα)
Τηλέφωνο: +302103607598
Από - Έως: 12/01 - 06/02
Ώρες: Τρ- Πα: 12.00- 15.00, 17.30- 21.00, Σάββατο: 12.00- 15.00