Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ "ΝΕΟΝΑΖΙ: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης"

Την Παρασκευή 17/1/2014 στο χώρο εκδηλώσεων του  Πολιτιστικού μας Κέντρου, πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ  του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου "ΝΕΟΝΑΖΙ: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης". 
Η ταινία, με αφορμή την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ερευνά τη μνήμη, τη λήθη και την ιστορική αλήθεια στη σύγχρονη Ελλάδα, επικεντρώνεται στα εγκλήματα των ναζί κατακτητών στα Καλάβρυτα, το Δίστομο και τον Χορτιάτη, συνδυάζοντας συγκλονιστικές μαρτυρίες επιζώντων, άγνωστο αρχειακό υλικό, αφοπλιστικούς διαλόγους με μαθητές του Λυκείου στο Δίστομο και αποκαλυπτικές δηλώσεις εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επιχειρούν να πάρουν τη ρεβάνς 70 χρόνια μετά την ήττα του ναζισμού. Δυο πόλεις που σημαδεύτηκαν από τη ναζιστική θηριωδία, παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ να νο
μιμοποιούν με την ψήφο τους, τους «πολιτικούς απογόνους» των δολοφόνων τους.
Της προβολής επακολούθησε ζωηρή και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτηση του κοινού με τον δημοσιογράφο. Τον συντονισμό της συζήτησης και την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε το μέλος του Δ.Σ. του Π.Κ. Στάικου Σέβη.  
Το Πολιτιστικό Κέντρο, με αυτή τη βραδιά, εγκαινίασε μια σειρά εκδηλώσεων και προβολών οι οποίες ευελπιστούν να τύχουν της ευρείας αποδοχής των μελών του, της γειτονιάς του και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα, με σκοπό την αλληλοτροφοδότηση απόψεων , την εδραίωση της αλλυλεγύης και της συλλογικότητας.