Θερινό Σινεμά στον κήπο του Π.Κ.Τετάρτη 15/6 με την ελλ. ταινία Tungsten !


Η Κινηματογραφική Λέσχη Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής, παρουσιάζει στον κήπο του Π.Κ. την Τετάρτη 15/6 στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο την ταινία:















Tungsten” Ελληνική | Δραματική | 2010 | Ασπρόμ. | Διάρκεια: 99'. Σκηνοθεσία: Γιώργος Γεωργόπουλος. Με τους:  Βαγγέλη Μουρίκη, Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Όμηρο Πουλάκη, Τάσο Νούσια, Κόρα Καρβούνη
Υπόθεση: Δυο έφηβοι, ένας ελεγκτής εισιτηρίων, ένα ζευγάρι, μετανάστες, παιδιά, στριμωγμένοι στον τοίχο ενός αδιέξοδου χωματόδρομου στη καρδιά της Αθήνας.
Μια ασπρόμαυρη σπονδυλωτή ταινία με ιδιαίτερη αισθητική, λιτή - μη γραμμική αφήγηση και σκληρό λόγο. Αποκλεισμός, βία, ψυχολογικός κανιβαλισμός και αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος, σκιαγραφούν, μία κοινωνία στα όριά της, ξεχασμένη στο σκοτάδι, όπως λέει χαρακτηριστικά ένας από τους πρωταγωνιστές.
Θύτες και θύματα σε ρόλους που εναλλάσσονται, αποκαλύπτουν μία μηχανή πιο ισχυρή από τη βούληση τους: Την κρεατομηχανή των ληγμένων λογαριασμών, των άδειων καρτών και των πτωχευμένων ονείρων, που κινεί τη δράση έως το αδιέξοδο.
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: «Η ταινία  μιλάει για τη βία που μας περιστοιχίζει και τον τρόπο με τον οποίο την αναπαράγουμε. Ουσιαστικά το θέμα της είναι η αγωγιμότητα του ανθρώπινου σώματος στο ζήτημα της βίας. Είναι μία ασπρόμαυρη σπονδυλωτή ταινία, urban αισθητικής, που αποτελείται από τρεις ιστορίες που διασταυρώνονται σε διάφορα σημεία. Στα σημεία που οι ιστορίες των ηρώων τέμνονται, αλλάζουν κατεύθυνση. Από θύματα γίνονται θύτες και αντίστροφα. Μέχρι την τελική λύση όπου όλοι έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων τους.»  Γιώργος Γεωργόπουλος


Διακρίσεις: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας για το Tungsten στο 8th Romania International Film Festival (Ro-IFF) (Trophy of the Festival 2012)
Υποψήφιο για 2 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου:  
Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (Γιώργος Γεωργόπουλος) / Βραβείο ΄Β Ανδρικού Ρόλου (Βαγγέλης Μουρίκης).
4 Βραβεία για το Tungsten στο 6th Cyprus International Film Festival:
(Καλύτερης Ταινίας - Χρυσή Αφροδίτη, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερου Μοντάζ).
'Special Mention Prize' για το Tungsten στο 18e Festival International du Cinéma Méditerranéen de Tetouan

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ηθοποιό της ταινίας Όμηρο Πουλάκη.


Η Υπεύθυνη της Κινηματογραφικής Λέσχης: Στάικου Σέβη.