ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



                                                ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Τρία χρόνια συμπληρώνονται στις 18 Σεπτεμβρίου, από τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται στο Εφετείο, από τις 5/9. Η δίκη αυτή δεν είναι υπόθεση της οικογένειας, αλλά υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας και ύψιστης σημασίας για την ίδια τη δημοκρατία. Είναι μια πάλη για την ιδεολογική και πραγματική απονομιμοποίηση της, μια καθαρά αντιφασιστική μάχη, που δε θα δοθεί μόνο εντός της αίθουσας του δικαστηρίου αλλά και έξω από αυτήν και σαν τέτοια οφείλει να δοθεί από όλους: άτομα, συλλογικότητες, συνδικάτα, παρατάξεις, κόμματα κλπ. Μόνο έτσι το κράτος και οι κρατικοί μηχανισμοί θα έχουν την αίσθηση ότι δε σταματάει η πίεση που εξαρχής τους ανάγκασε να κινηθούν κατά της Χρυσής Αυγής.

Μεγάλη είναι η σημασία ειδικά για τα εργατικά σωματεία που παλεύουν για ελευθερίες και δημοκρατία, για να έχουν ελεύθερο το πεδίο να ξετυλίγουν τη δράση τους. Είναι στο επίπεδο της ίδιας της ύπαρξης των σωματείων σημαντική η δίκη, γιατί η Χρυσή Αυγή ήταν και είναι μια οργάνωση που ομολογημένος της στόχος είναι να τσακίσει τα σωματεία. Άρα τα ίδια έχουν πολύ συγκεκριμένο λόγο και συμφέρον να δίνουν το παρόν στη δίκη. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι το κέντρο της ιστορίας στον Πειραιά, ήταν η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να τσακίσει τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που δεν συναινούσαν στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τη μείωση των μισθών. Ήταν η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να στήσει εργοδοτικό σωματείο σε συνεργασία με τους εργοδότες της Ζώνης που άνοιξε το κύκλο της βίας στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και κορυφώθηκε στη δολοφονία Φύσσα.

Είναι λοιπόν απόλυτη η νομιμοποίηση και η αναγκαιότητα των σωματείων να βρίσκονται έξω από τη δίκη αλλά και μέσα σε αυτή.

Η Πολιτιστική Δημιουργία καλεί σε συμμετοχή τόσο στη δίκη καθημερινά, όσο και στο τριήμερο κινητοποιήσεων στην επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα 17-18-19 Σεπτέμβρη.
*Σάββατο 17/9,  Αντιφασιστική διαδήλωση, 6μμ στο Κερατσίνι, Οδός Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα (πρώην Π.Τσαλδάρη). Στις 22:00 Σιωπηλή συγκέντρωση μόνο με κεριά στο μνημείο του.
*Κυριακή 18/9, Συμμετοχή στη βραδινή Συναυλία στο Καστράκι Δραπετσώνας.

*Δευτέρα 19/9, Συγκέντρωση-Παρουσία στη Δίκη της ΧΑ, Εφετείο Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως 8.30 πμ.