ΚΑΛΕΣΜΑ



ΚΑΛΕΣΜΑ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι προηγούμενες εκλογές του Πολιτιστικού μας Κέντρου πραγματοποιήθηκαν στην εποχή της βαθιάς οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής, ανθρωπιστικής, πολιτιστικής και συνδικαλιστικής κρίσης, στην εποχή της επέλασης του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας και εντός του πλαισίου διοίκησης της D.T. στον όμιλο ΟΤΕ.
Οι συσχετισμοί των ημερών (βλ. εκλογές σωματείων ) αναμένεται να δώσουν για μια ακόμα τριετία την ευκαιρία στον δυσλειτουργικό εργοδοτικό συνδικαλισμό να πλειοψηφήσει και να καταστήσουν το Π.Κ. για χρόνια ακόμα έρμαιο του παραγοντισμού, του συντηρητισμού, της κακοδιαχείρισης και της αδιαφορίας για τα πραγματικά και χρόνια προβλήματα του. Μην τους αφήσετε. 
Το Π.Κ. διοικείται με μια ενισχυμένη πυραμίδα στην κορυφή της, χωρίς συγκλίσεις, χωρίς την απαραίτητη διεύρυνση του κέντρου των αποφάσεων, χωρίς κανάλια ειλικρινούς επικοινωνίας με τα μέλη και το προσωπικό του.

Με τον τρόπο αυτό ο μεγάλος αδικημένος παραμένει ο Πολιτισμός με την ευρύτατη έννοια του.

Η δικιά μας φιλοσοφία για το Π.Κ. περνάει μέσα από:

  • Τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας του, τη διεύρυνση των κέντρων των αποφάσεων μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις και συζητήσεις.
  • Την πλήρη διαφάνεια της οικονομικής διαχείρισης.
  • Την προώθηση πρωτοβουλιών ώστε το Π.Κ. να υπηρετήσει ξανά τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε.
  • Τη στήριξη και ενίσχυση της ερασιτεχνικής και λαϊκής δημιουργίας, που  δεν εξαντλείται σε αμειβόμενες συνεργασίες αμφιλεγόμενης ποιότητας με επαγγελματίες του χώρου και του θεάματος.
  • Τον προσανατολισμό κατά της εμπορευματοποίησης του Πολιτισμού και της Τέχνης, που στέκεται αντίθετος πόλος σε προϊόντα υποκουλτούρας.
  • Την αλληλεγγύη και την προσφορά στη μαστιζόμενη κοινωνία από την κρίση, που δεν έχει ακόμα τερματιστεί.
  • Την χειραφέτηση του εργατικού κινήματος, τη δημιουργική συμπαράταξη με αλληλέγγυα κινήματα και την προστασία των ελεύθερων χώρων από την εμπορευματοποίηση, την αντίσταση στον αμοραλισμό, τις πελατειακές σχέσεις, τη μετριότητα, την αμάθεια και την απάθεια.
Το Πολιτιστικό μας Κέντρο σας έχει ανάγκη. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με καινούριες ιδέες, ανθρώπους που θα γεμίσουν το χώρο με ζωντάνια και δημιουργικότητα. Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμε όλους εσάς, υγιείς δυνάμεις με όρεξη για συλλογική δράση και δημιουργία να συμπαραταχθούν στο ψηφοδέλτιο μας, να πλαισιώσουν τις δράσεις μας, να είναι αυτοί που θα αλλάξουν την ανθρωπογεωγραφία και τους συσχετισμούς και όλοι μαζί να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας του συλλογικού, κοινωφελούς μας φορέα.  Έχει έρθει η ώρα να δώσουμε στο δικό ΜΑΣ Π.Κ. την υπόσταση που του αξίζει.
Αν όχι τώρα πότε; Αν όχι εμείς ποιοί;

 Για την Πολιτιστική Δημιουργία

                Στάικου Σέβη: sestaikou@ote.gr                 Μπούτση Βίκυ: vboutsi@ote.gr