Η θεατρική ομάδα του Π.Κ. "ΑΘΟΣ" συμμετέχει στο 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ της Ηλιούπολης





















































































Η Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη διοργανώνει από 20/3 έως 18/4/2016, το 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, με συμμετοχή συλλόγων, φορέων, προσωπικοτήτων  & καλλιτεχνών, σε διάφορους χώρους της Ηλιούπολης και των Αθηνών  , με σκοπό την ενίσχυση του δικτύου αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-πόλις για τη στήριξη δεκάδων οικογενειών συμπολιτών μας. 


Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ περιλαμβάνει εκδρομές, προβολές ταινιών & ντοκυμαντέρ, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια και δρώμενα, εκδήλωση για τα 90 χρόνια της πόλης και εκθέσεις εικαστικών και φωτογραφίας.  

Η Είσοδος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της Δημοτικής Κίνησης , στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, στο αναψυκτήριο του Αλσους Ηλιούπολης , στη Μουσική Σκηνή ΡΥΘΜΟΣ STAGE  και στην ΚΙΒΩΤΟ της ΤΕΧΝΗΣ, αντί εισιτηρίου θα γίνεται με προσφορά τροφίμων, φαρμάκων & λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης.

Η είσοδος στα συνεργαζόμενα θέατρα θα γίνεται με μειωμένο ομαδικό εισιτήριο.

Λίγα λόγια για την ομάδα και το έργο:

Η ερασιτεχνική Αυτόνομη Θεατρική Ομάδα Συναδέλφων Α.Θ.Ο.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων του ΟΤΕ Ν. Αττικής παρουσιάζει την παράσταση "Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια-Τα ανθρωποφαγικά" (για μεγάλους). Η ελληνική προφορική παράδοση προερχόμενη από την μυθολογία και την αρχαία τραγωδία, προσφέρει μια διεισδυτική ματιά στα αρχέγονα ένστικτα, προτού υποστούν τις κοινωνικές λειάνσεις που γνωρίζουμε σήμερα. Οι γονείς τρώνε τα παιδιά και τούμπαλιν, αποκαλύπτωντας την αέναη διαδικασία ενσωμάτωσης και την προσπάθεια απογαλακτισμού, αλλά και το πώς στοιχεία του παγανισμού εγκολπώνονται στη χριστιανική παράδοση. Τέλος, κανείς μπορεί να διακρίνει τις ρίζες των πατριαρχικών δομών και της ηθικοπλαστικής αφήγησης για το ποιος είναι ο άνδρας, ποια η γυναίκα και ποιοι οι ρόλοι τους. Σάββατο 16/4/2015,στις 20:00, στη δ/νση ΗΡΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ 1, ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΗΜ.ΚΙΝΗΣΗΣ. Διάρκεια 40'. 


Παίζουν οι:
Λίζα Δολιανίτη
Αιμιλία Κορακιανίτου
Γιάννης Κυρίτσης
Γιώτα Μαρτάκου
Χριστίνα Τσίντζου
Γιώργος Φουντουλάκης

Σκηνοθεσία
Σέβη Στάικου
Ολυμπία Βαγγελάτου

Βοηθός Σκηνοθέτη-Μουσική Επιμέλεια
Κωστής Ντέμος